top of page
Gebruikte band of velg kopen? 

Bij ons kunt u terecht voor het aanschaffen van gebruikte  zomer en all weahter banden, winterbanden en velgen en velgensets.  Onze complete voorraad is on- line te raadplegen door op bovenstaande knoppen te klikken. Voor de prijs moet u nog even mailen of bellen. 

Wij hebben diverse merken, maten en modellen op voorraad praktisch voor bijna iedere auto. Al onze banden en velgen zijn fysiek en visueel getest op slijtage en lekkage. Wij kunnen banden en velgen eventueel voor u monteren. Neem voor meer informatie over de prijs en montagemogelijkheden even contact met ons op. 

Instructie voor de juiste bandenmaat: 

Banden bestaan er in diverse soorten en maten. Er zijn allereerst winterbanden en zomerbanden. Onze winterbanden zijn altijd voorzien van een sneeuwvlokje in de wang van de band. Hierdoor is de band herkenbaar als winterband en mag in verschillende delen van Europa s'winters als winterband worden gebruikt. 

Banden bestaan er in uiteenlopende maten. De maat bestaat in de meeste gevallen uit 3 cijfers die op de zijkant van uw band te vinden zijn in volgende volgorde bijvoorbeeld: 175 - 70 -14 . De eerste cijferreeks geeft de breedte van de band aan. De tweede cijferreeks de hoogte als het percentage van de breedte en de derde cijferreeks geeft de omtrek van de binnenkant van de band aan in inches. 

In dit geval is het loopvlak 175 centimeter, de hoogte 75%  van 175 centimeter en is de omtrek van de binnenkant 14 inch. Aan de hand hiervan kunt u uw band uitzoeken. 

Daarnaast staan er op uw band nog diverse andere eenheden die de load-index en snelheidsindex van uw band aangeven. Aan de hand hiervan kan bepaald worden of de band geschikt is voor uw auto. Onze collega's kunnen u hierover adviseren en informeren. 

bottom of page